Kurs i hverdagsglede på Frivilligsentralen

Forebyggende helseteam for seniorer i Drammen kommune tilbyr gratis inspirasjonskurs for deg som er 65+ 5 grep for økt hverdagsglede!

KURSDAGER:

Fredag 02.09.
Fredag 09.09.
Fredag 16.09.
Fredag 23.09.
Fredag 30.09.
Fredag 28.10.

Om kurset:

Dette kurset passer for deg over 65 år som ønsker å ta grep i hverdagen. Hverdagsglede handler mye om «hva som skaper gode hverdagsopplevelser» og at det bidrar til en god psykisk helse. En rekke undersøkelser viser at ting vi gjør er av stor betydning for hvordan vi trives i hverdagen. Og det er nettopp det dette kurset handler om – hvordan du med fem grep og konkrete øvelser kan oppleve økt hverdagsglede.

Det er © Rådet for psykisk helse som har utviklet kurset.

Et løft i hverdagen

Kurset er for deg som opplever at du trenger et «løft» i hverdagen og vil ta i bruk noen verktøy som kan bidra til endring og økt livskvalitet. En slik endringsprosess handler ofte om bli seg bevisst hvilken kraft som ligger i å gjøre små justeringer i hverdagen, og hvordan små grep kan føre til store endringer.  

Kursopplegget

Kurset går over seks kursdager, og hver økt varer i cirka 2 til 2,5 timer. Etter hver økt får du en øvelse til neste gang, som tar utgangspunkt i dine egne erfaringer.
«Det har jeg aldri prøvd før, så det tror jeg sikkert at jeg kan klare
 
Astrid Lindgren


Vi øver oss sammen

Kurset tar for seg fem viktige grep for økt hverdagsglede: 


  • å være oppmerksom
  • å være aktiv
  • forsett å lære
  • å knytte bånd
  • å gi


Sammen skal vi utforske hvordan du kan bruke disse fem grepene for økt hverdagsglede. I løpet av kurset vil du sette av tid til deg selv og til aktiviteter som gir glede. 

Ring eller send mail for mer informasjon:


Hilde Danielsen: 95 22 97 50

Martine Arentz: 40 90 37 36E-post: fhfs@drammen.kommune.no


Flere nyheter
2024 © Svelvik frivilligsentral