De nominerte er...

5. desember deles frivillighetsprisen i Svelvik ut for andre gang. Her kan du lese om alle de flotte nominasjonene vi har fått inn. Savner du noen på denne lista så husk at det kommer nye muligheter til neste år!

Nominert: May Kristin Lieng

Begrunnelse: Hun har gjort en formidabel jobb med Den Gode Hensigt i alle år den har pågått. Hun har ansvar for innsamling/kjøp av matvarer, som tillages til alle som arbeider med prosjektet. Det så gjelde seg planlegging av menyer, matlaging, servering osv. Hun er en bedrift i seg selv, hva skulle de gjort uten henne.

Nominert: Signe Bjørnstad

Begrunnelse: Hun er til uvurderlig hjelp for eldre i kommunen og yter langt mer enn det man kan forlange av en kjøpmann. For henne er kunder ikke bare kunder, men hele mennesker. Hun fortjener virkelig en pris.

Nominert: Erik Friedmann og Einar Olsen

Begrunnelse: De har gjennom utrettelig engasjement klart å blåse liv i fotball for unger i bygda og dermed også gjenreist Hellabanen som stolt hjemmebane for Nesbygda.

Nominert: David og Margrethe Ekroll (alternativt skigruppa i Berger)

Begrunnelse: Det arbeidet de nedlegger for skigruppa i Berger IL. At de klarer å samle 15-20 barn/ungdom på et så lite sted til skitrening flere dager i uken bidrar til gode oppvekstforhold. I tillegg deltar disse på dugnader i regi av gruppa. Dette skaper gode og sunne holdninger for fremtiden! I tillegg til stor bredde er flere av disse i Norgestoppen både på ski og løp.

Nominert: Signe Bjørnstad og Kristin Herskedal

Begrunnelse: Begge gjør en stor innsats for integrering av flyktninger. De er primus motor på Internasjonal kafe. De er også aktive i lokalsamfunnet på mange arenaer, er alltid blide og hyggelige og ikke redde for å ta i et tak. De engasjerer seg for de som risikerer å falle utenfor fellesskapet. Det være seg flyktninger, eldre, funksjonshemmede mm. De bistår som besøksvenner, baker kaker og kjører gjerne folk hjem etter ulike arrangementer. Det arrangeres også internasjonale vennskapsmiddager i regi av menigheten og der er hvertfall Signe sterkt involvert. Det er slike ildsjeler som lyser opp et lokalsamfunn.

Nominert: Terje Syversen

Begrunnelse: I så mange år jeg kan huske har han tatt et overordnet ansvar for at det blir skøyteis på Salta nedenfor Tangen Barneskole. Han sørger for å vanne så fort frosten kommer og har brukt utallige timer hver vinter for at vi alle skal kunne ha glede av en skøyteis her i nærområdet.

Nominert: Hilde Høistakli Andreassen

Begrunnelse: Hun har i løpet av året tatt over som leder for Nesvang Grendehus som har stått brakk i flere år og hun har nå opprettet fritidsklubb for 5-7 klasse som foregår ukentlig i tilegg til discokvelder for barn og unge i Svelvik. Hun har også arrangert oktoberfest for bygda og det er også halloweendisco på trappene om få dager. Fra å være et døds lokale er det nå opplegg nesten alle ukedager samt utleie i helger.

Nominert: De fire driverne av Nesvang ungdomsklubb v/Hilde Høistakkli

Begrunnelse: Nesvang ungdomsklubb har ligget brakk i mange år, men nå har fire ildsjeler startet opp klubben igjen. Det er så viktig at ungene og ungdommene i vårt område også har noe å samles om og noe å glede seg til og mulighet til å finne et fellesskap. Jeg gir min stemme til de fire driverne. De fortjener prisen for sitt tiltak og guts for ungene på Nesbygda. Blant annet har de laget Halloweenfest for unger helt fra 1. klasse, og de trenger at noen ser dem og de trenger å vite at vi er andre voksne som setter pris på det de gjør for miljøet og for unger på Nesbygda. 

Nominert: Berger og Svelvik O-lag ved Håvard Wessel Pettersen og Trude Hansen

Begrunnelse: Alt de gjør i forbindelse med turorienteringa. De legger ned mange timers jobb for at folk i alle aldre skal få glede av mange dager ute i Svelvikmarka, og de har gjort det i mange år. Det er et flott tilbud til alle og det fremmer både fysisk og psykisk helse. I tillegg arrangerer de Kneskjælven og har tatt ansvar for treningsløp på tirsdager. De er også behjelpelige når andre trenger kart og utstyr for eksempel allidretten. De fortjener ros for den gode jobben de gjør.

Nominert: Matkjørerne i Svelvik

Begrunnelse: De kjører mat til hjemmeboende eldre her i Svelvik kommune. De gjør en formidabel jobb og står til tjeneste året rundt – alle ukas dager! Det er selvfølgelig viktig for de eldre å få mat, men nesten like viktig er det å få på besøk en de kan slå av en prat med.

I tillegg er disse navnene foreslått til prisen, men da de kom uten begrunnelse har det vært vanskelig for juryen å ta dem inn som en del av vurderingen. Vi oppfordrer til å nominere på nytt ved neste anledning og da legge ved en begrunnelse som vi kan vurdere ut fra:

  • Cecilie Schilling
  • Knut Thomas Brenne
  • Martin Tharaldsen
  • Lars Tore Folven
  • Kjartan Jenssen
  • Henrik Haraldsen
  • Terje Bekkvang
  • Martin Strømsheim
  • Svenn Oddli

Prisen deles ut på vår markering av Frivillighetsdagen på Rådhuset (kommunestyresalen) 5. desember kl. 18.00

Flere nyheter
2024 © Svelvik frivilligsentral