Bli frivillig!

Det du kan trenger andre! Alle har noe å gi og Frivilligsentralens aller viktigste oppgave er å legge til rette for at du får brukt engasjementet ditt akkurat der du ønsker å bruke det.

Vi har mange ulike aktiviteter og oppgaver å velge mellom og har du lyst til å gjøre noe helt annet, så er vi gjerne med på nye prosjekter også! 

Kom innom kontoret vårt på Fabrikkjordet aktivitetssenter, ring oss på telefon 90131722, send en e-post eller finn oss og ulike oppdrag på Frivillig.no. Vi gleder oss til å høre fra deg! :)

Noen prinsipper vi forsøker å leve etter:

  • Frivillighet skal alltid skje på den frivilliges premisser (Du bestemmer når, hva, hvor ofte og hvor lenge)
  • Det skal ikke koste noe å være frivillig (For eksempel har vi kjøregodtgjørelse ved bruk av egen bil)
  • Frivillighet skal være et supplement til, og aldri overta for kommunens lovpålagte oppgaver
  • Frivilligsentralen skal ikke konkurrere med den øvrige frivilligheten om oppgaver og målgrupper (det vil si at vi mer enn gjerne bistår andre i oppstart og drift av aktiviteter og prosjekter, men vi forsøker å styre unna der det allerede finnes godt etablerte tilbud og aktiviteter)
  • Det skal være gøy, hyggelig og givende å være frivillig hos oss :)
Flere dokumenter

Bli frivillig

Vi ønsker flere frivillige ved sentralen og her kan du melde din interesse.

Trenger du hjelp?

Alle kan trenge en hånd i blant og ved Frivilligsentralen står flere frivillige klare til å ta på seg små og store oppgaver. Vi har også en rekke åpne møteplasser med mulighet for å samles til hyggelig, sosialt samvær og ulike aktiviteter.

Åpningstider

Våre faste åpningsdager er mandag til torsdag. I ferietider vil det være egne åpningstider.

Til de frivillige

Dere er fantastiske!

Frivillighetsmelding

Både regjering, storting, kommunenes interesseorganisasjon KS og frivillighetens paraplyorganisasjon Frivillighet Norge ser verdien av frivillig arbeid, ønsker at frivilligheten skal ha gode rammebetingelser, og oppfordrer kommunene til å utvikle en egen frivillighetspolitikk.

FrivilligBørs

FrivilligBørs er en morsom og uformell markedsplass for frivillighet og arrangeres årlig her i Svelvik. Her kan du og din bedrift eller forening få utløp for deres sosiale engasjement og/eller finne verdifull kunnskap og praktisk hjelp til deres prosjekter. :)

Tilskuddsportalen

Har du et prosjekt eller en idé du drømmer om å realisere, men mangler finansiering? Svelvik kommune tilbyr alle lag, foreninger og organisasjoner gratis tilgang til Tilskuddsportalen. Her får du full oversikt over støtte- og tilskuddsordninger for lag og foreninger og enkeltpersoner.

Frivillighetsprisen

Frivillighetsprisen i Svelvik ble delt ut for første gang i 2017 og deles ut hvert år på FN's internasjonale frivillighetsdag.

Vedtekter

Her er vedtekter for Svelvik frivilligsentral, sist vedtatt av Kultur og byutviklingsutvalget 06. juni 2017.

2019 © Svelvik frivilligsentral